Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Hållbar plastanvändning i kommunen

23 september @ 10:00 - 15:30

Gratis

Webbinarium: Hållbar plastanvändning i kommunen

Ta del av kunskap och erfarenheter. Få översikt över vad som är på gång. Dela dina tankar om behov framåt. Välkommen på webbinarium den 23 september!

Plast är på många sätt ett bra material, som skapar många nyttor. Men dagens produktion och användning av plast innebär också stora utmaningar.

Jobbar du i en kommun, och vill ta del av kunskap och erfarenheter till stöd i ert strategiska och/eller praktiska arbete med att göra verkstad av målsättningar i arbetet för en hållbar användning av material, med fokus på plast? Och vara med och utbyta tankar om möjliga vägar framåt i arbetet för en hållbar plastanvändning i kommuner? Eller jobbar du med att underlätta kommuners arbete med koppling till plast, exempelvis på en länsstyrelse?

Välkommen på webbinarium på tema hållbar plastanvändning i kommunen den 23/9!

Fokus för dagen, som är en första aktivitet riktad till kommuner inom ramen för Naturvårdsverkets arbete med nationell plastsamordning, är hur vi använder de resurser vi har på ett mer effektivt sätt, med fokus på frågorna:

  • Vilka underlag finns att ta stöd av i arbete med att motivera och prioritera åtgärder för en hållbar plastanvändning?
  • Hur kan man påbörja ett arbete med att förebygga avfall i kommunens verksamhet?
  • Hur kan arbete för hållbar användning av plast, och kanske även andra material, bli en integrerad, självklar och långsiktig del av kommunens arbete?

Under eftermiddagens fördjupande workshops får du också möjlighet att välja att fördjupa dig i andra aspekter av hållbar plastanvändning, exempelvis mikroplast.

Dagen bjuder på inspiration, kunskap och erfarenheter från genomförda projekt, överblick över vad som är på gång, såväl som möjligheter att utbyta kunskap och diskutera behov av kunskap och annan utveckling med andra deltagar.

Mer information och anmälningslänk hittar du på eventets hemsida.